منابع آب زیر زمینی نادیده اند، اما تاثیر آن ها در همه جا مشهود است. خارج از دید و درست زیر پایمان، آب زیر زمینی گنجی است ناپیدا که حیات را پشتیبانی می کند. تقریبا تمام آب شیرین مایع، زیر زمینی است. حیات بدون آب زیر زمینی ناممکن است. بیش تر سرزمین های خشک به طور کامل به آب زیر زمینی وابسته اند.

آب زیر زمینی نسبت عمده ای از آب مورد استفاده ما را در تولید خوراک و فرایندهای صنعتی تامین می­نماید. آب های زیر زمینی همچنان در عملکرد سالم اکوسیستم هایی همچون تالاب ها و رودخانه ها حیاتی اند.

آب زیر زمینی؛ جزئی ناپیدا در خوراک

رشد جمعیت، شهرنشینی شتابان و توسعه اقتصادی تنها بخشی از عواملی اند که به تقاضای فزاینده برای آب، انرژی و خوراک می انجامند. کشاورزی عمده ترین مصرف کننده منابع آب شیرین دنیاست. تغذیه جمعیت جهان که انتظار می رود تا سال ۲۰۵۰ به نه میلیارد نفر برسد مستلزم ۵۰ درصد افزایش در تولید مواد غذایی است. امروز در حدود ۷۰ درصد از برداشت آب زیر زمینی در بخش کشاورزی و تولید غذا، دامپروری و کشت های صنعتی به کار می رود. اتکا به آب های زیر زمینی برای تولید مواد غذایی همچنان در سطح جهانی در حال افزایش است و به استفاده بیش تر آن در کشاورزی آبی، دامپروری و فرآیندهای صنعتی مرتبط می انجامد. در واقع، حدود ۳۰ درصد از کل آب در سیستم آبیاری، از آب های زیر زمینی است؛ با مناطقی مانند آمریکای شمالی و جنوب آسیا که به شدت به آب های زیر زمینی وابسته اند.

 

برای دریافت متن کامل مقاله اینجا کلیک نمایید.

به این نوشته رای دهید.